מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לחם בצל

לחם בצל

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם בצל ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה


1. קוצצים 2 בצלים דק, מטגנים, ומערבבים בקערה גדולה עם הקמח והמלח.
2. בקערה נפרדת ממיסים את השמרים והסוכר עם מים חמים ומניחים בצד עד שיתפחו.
3. יוצרים גומה בקערת הקמח, יוצקים לתוכה את השמרים, ולשים לבצק תוך כדי הוספת מים מעט חמים. ניתן להוסיף מעט קמח במידה והבצק דביק.
4. משמנים קערה גדולה בשמן זית, מניחים את הבצק מכוסה ביריעת ניילון לתפוח כשעתיים, עד שיכפיל את הנפח.
5. כעבור שעתיים לשים שוב, מחלקים לשניים ומעצבים את גושי הבצק לכיכרות לחם עגולות.
6. פורסים את הבצל שנותר לטבעות ומפזרים על משטח העבודה.
7. מגלגלים את הבצק על טבעות הבצל שידבקו, מפזרים מעט שומשום ומעבירים לתבנית.
8. מניחים לכיכרות הלחם לתפוח עוד כשעה בכדי שיתקבל לחם אוורירי.
9. אופים בחום גבוה 250 מעלות כ – 20 דקות, מנמיכים ל 170 מעלות וממשיכים לאפות עד שהלחם פריך.

תגובות

  1. לא ברור מה כמות המים במתכון חגית צבעוני (22/01/2009 15:49:00)
    לא ברור מה כמות המים במתכון

    אשמח לקבל תשובה, תודה.
  2. מים כמה מים מצטרף להודעה שמעליי (29/06/2009 06:31:00)