מתכון לפסח: מנינייט או: לזניה לפסח של יהודי מצריים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאפה בשר לפסח {יהודי מצרים },מאכל משביע ועשיר
מרכיבים
- 15 מצות שרויות במים
- 5 בצלים בינוניים קצוצים
- 600 גר' בשר טחון
- מלח\ פלפל
- חופן פטרוזילה קצוצה
- חופן בזיליקום קצוץ
- 6 כפות שמן
- 1 ביצה
אופן ההכנה
1. משמנים תבנית 26 או 28 גבוהה ב-2 כפות שמן. מרצפים את תחתית ודפנות התבנית ב- 5 מצות .
2. במקביל מטגנים בשאר השמן את הבצל + הבשר, מתבלים ( כולל הבזיליקום והפטרוזיליה ).
מניחים 1/3 מכמות המילוי בשר ומעל מצות וחוזר חלילה. השכבה העליונה הינה מצות שאותה יש למשוך בביצה .
3. אופים 30-40 דקות , ב- 170-180 מעלות. פורסים ולהגיש מלווה בסלט ירקות עסיסי
* הצעת השף – השתמשו בנייר אפיה על התבנית לפני המצות
קישורים:מבשלים חוויה