סלט קר ורענן של טונה אדומה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לא רק בסושי - מתכון מקורי ומעולה לפרוסות סטייק של טונה אדומה על מצע ירקות טריים, ללקק את האצבעות!
מרכיבים
- 1 יח' סטייק טונה אדומה
- 1 שזיף אדום
- 1 מלפפון
- 1 גמבה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1.5 כף שמן שומשום
- 1/4 כוס סויה ימאסה
- 1 שן שום כתוש
- שמן צ'ילי
- מלח ופלפל
- שומשום קלוי לקישוט
- שקד פרוס קלוי לקישוט והגשה
- 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- חצי פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ דק
- 5 עלי פטרוזיליה במי קרח
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים את כל הנוזלים ביחד עם הג'ינג'ר והשום מלח ופלפל, חותכים את הפלפל, השזיף והמלפפון דק משרים כ- 5 דקות ברוטב לפני מועד ההגשה
אופן הכנת הטונה:
מניחים את הטונה על מחבת חמה עם מעט שמן זית וצורבים אותה כ- 4 שניות מכל הצדדים שתראה כאילו מבושלת מבחוץ מכל הכיוונים, ומוציאים אותה למי קרח להפסקת הבישול. לאחר שהטונה התקררה פורסים אותה עם סכין חדה מאוד פרוסים דקות מניחים על הצלחת.
אופן הכנת הטונה:
לאחר שפרסנו את הטונה, מניחים את הסלט מעל בצורה מסודרת ומפזרים מעט שומשום ושקדים פרוסים ולבסוף את הפטרוזיליה
הערות
המתכון באדיבות שף אסף בוזגלו
המתכון באדיבות
|
מסעדת בוסטון פיש אנד גריל
טיילת מלון הרויאל ביץ', החוף הצפוני, אילת
הצג טלפון
053-8094515
|