פונדו שוקולד

פונדו שוקולד

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפונדו שוקולד ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות. ושמים אותן בקערה הבינונית.

2. מרתיחים מים ומוזגים מעט מהמים הרותחים לקערה הגדולה. שמים בזהירות את הקערה עם השוקולד בתוך הקערה עם המים הרותחים. אם רואים שיש מקום-שופכים בזהירות עוד מים רותחים לקערה הגדולה.
נזהרים שהמים לא יגלשו לתוך קערת השוקולד.

3. כעבור 5 דקות בוחשים את השוקולד בכף עץ עד שהוא נמס והופך לעיסה חלקה.

4. מוסיפים את השמנת המתוקה לתוך עיסת השוקולד ומערבבים היטב.

5. קולפים את הפירות שיש צורך לקלפם(בננה תפוח). שוטפים היטב את יתרק הפירות ומנגבים.

6. פורסים את הבננות לפרוסות, חותכים את התפוחים לרבעים ומפרידים את תפוזים לפלחים. אם התותים גדולים -חוצים אותם.

7. שוברים את הביסקוויטים לחצאים.

8. מסדרים את הפירות, הביסקוויטים, והמרשמלו על צלחת הגשה. מניחים את הצלחת במרכז השולחן.

9. מוציאים את קערת השוקולד והשמנת מתוך קערת המים ומנגבים. מסדרים את הקערה במרכז השולחן לצד הפירות והממתקים.

10. נותנים לכל סועד קיסם ארוך. כל אחד נועץ את הקיסם בפרי את בממתק וטובלו בשוקולד לפי התור.

הערות

אם יש לכם מתקן לפונדו, אתם יכולים להעביר את עיסת השוקולד והשמנת לסיר הפונדו ולהציב את המתקן לצד צלחת הפירות והממתקים