פטוצ'יני תוצרת עצמית ברוטב אלפרדו
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטוצ'יני תוצרת עצמית ברוטב אלפרדו ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ½ קילו פטוציני מבושל (טרי או קנוי)
- 1 ליטר חלב
- 1 גביע שמנת מתוקה
- 2 סלסילות פטריות טריות חתוכות לרבעים
- 50 גר' חמאה או מרגרינה
- 2 בצלים חתוכים
- מלח
- פלפל
- עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- אגוז מוסקט
- אבקת מרק פטריות
- טימין טרי
- סוכר
- קמח
אופן ההכנה
מאדים את הבצל בסיר כשלוש דקות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ - 2 דקות נוספות.
מתבלים בעלי דפנה ופלפל אנגלי מוסיפים את החלב ומרתיחים. מבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, אבקת מרק, טימין וסוכר. במקביל מכינים בלילת קמח: מערבבים מים + קמח עד להעלמת הגושים (כפי שהודגם בהדרכה). כאשר הרוטב רותח מוסיפים את בלילת הקמח לסיר תוך כדי ערבוב עד ליצירת סמיכות רצויה (כפי שהודגם בהדרכה). מוסיפים את השמנת, משפרים טעם ומבשלים כחמש דקות נוספות.
הגשה
מחממים את הפטוציני במים חמים ומניחים בצלחת הגשה. יוצקים כמות נדיבה מהרוטב (על הפטוצ'יני) ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם
תגובות
-
למה כולם בארץ חושבים שבאלפרדו יש פטריות?
דודי
(26/04/2009 15:22:00)
אלפרדו זה עם בייקון ושום