פסטה ברוטב ירקות
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי עד שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפסטה ברוטב ירקות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 700 גר' פסטה
- 100 גר' חמאה
- 200 גר' רסק עגבניות
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 4 גזרים קטנים
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 4 שיני שום
- 3 עגבניות בגודל בינוני
- 2 כפות בזיליקום
- 3 קישואים
- 1 פלפל ירוק
- ½ 1 כוסות יין לבן
- 1 כפית סוכר
- 1 כף קמח
- 1 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מקלפים ופורסים את הגזרים, קוצצים את הבצל וכותשים את השום.
2. ממיסים 50 גר' חמאה בסיר גדול , מוסיפים את הגזר הבצל והשום ומטגנים תוך כדי בחישה על אש בינונית כ – 20 דקות, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
3. פורסים את הקישואים, חותכים את הפלפל הירוק לקוביות ומקלפים וחולטים את העגבניות.
4. מוסיפים לסיר, יחד עם היין המלח והפלפל, ומבשלים כשעה.
5. בסיר נפרד ממיסים את החמאה, עם הקמח על אש נמוכה 2 דקות, מוסיפים את השמנת וטורפים.
6. מוסיפים את רסק העגבניות מערבבים לתערובת אחידה ומוסיפים לירקות.
7. מוסיפים חצי כוס של גבינת הפרמזן ובוחשים על האש עד שהרוטב הופך סמיך.
8. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות, מתבלים ברוטב ומגישים עם ¼ כוס גבינה מגוררת.