מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז

מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז

מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". גרסה מבית היוצר של האחוזה למרק קרם ארטישוק ירושלמי, שמקבל מרקם קטיפתי בזכות תוספת
המסקרפונה האיטלקית.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל 3 דקות לתחילת הזהבה. מוסיפים את השום,
הארטישוקים, תפוח האדמה, התימין, המלח והפלפל ומאדים יחד 5 דקות.
2. מוסיפים את החלב והמים או הציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות,
עד שתפוח האדמה והארטישוקים הירושלמים מתרככים.
3. מרסקים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את המסקרפונה, מערבבים עד שהיא נבלעת, טועמים
ומתקנים תיבול.
4. מגישים חם ומפזרים אגוזי לוז מעל.