מרק ארטישוק ירושלמי עם מסקרפונה ואגוזי לוז
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". גרסה מבית היוצר של האחוזה למרק קרם ארטישוק ירושלמי, שמקבל מרקם קטיפתי בזכות תוספת
המסקרפונה האיטלקית.
מרכיבים
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 450 גרם ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים גס
- 1 תפוח אדמה גדול קלוף וחתוך לקוביות גדולות
- 1 ליטר (שקית או קרטון) חלב
- חופן עלי תימין
- 1 ליטר (כ-4 כוסות) מים או ציר ירקות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 150 גרם גבינת מסקרפונה
- להגשה
- 200 גרם (2 כוסות) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל 3 דקות לתחילת הזהבה. מוסיפים את השום,
הארטישוקים, תפוח האדמה, התימין, המלח והפלפל ומאדים יחד 5 דקות.
2. מוסיפים את החלב והמים או הציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות,
עד שתפוח האדמה והארטישוקים הירושלמים מתרככים.
3. מרסקים בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את המסקרפונה, מערבבים עד שהיא נבלעת, טועמים
ומתקנים תיבול.
4. מגישים חם ומפזרים אגוזי לוז מעל.