מרק קרם עוף חגיגי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק קרם עוף חגיגי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 50 גר' מרגרינה
- 1 בצל
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי (ללא עלים)
- 1 שורש פטרוזיליה
- 2 תפו''א
- 1 שן שום
- 1 חזה עוף ללא עצמות ועור
- ½ 1 ליטר ציר עוף או מים מעורבבים עם 3 כפות אבקת מרק עוף
- 4 עלי דפנה
- 4 גרעיני פלפל אנגלי
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- סוכר
- ½ כוס שמנת צמחית (תלמה)
- 1 חלמון ביצה
- גבעול שמיר
אופן ההכנה
חותכים לקוביות את הירקות וחזה העוף ומאדים בסיר עם המרגרינה. מוסיפים את הציר ומרתיחים. מבשלים על אש נמוכה כ - 30 דק' עד לריכוך הירקות. מוציאים מהמרק את עלי הדפנה והפלפל אנגלי ומתבלים. טוחנים את המרק במעבד מזון עד ליצירת מחית חלקה טועמים ומשפרים טעם. טורפים את החלמון עם השמנת ומוסיפים למרק תוך כדי השוואת טמפ' (כפי שהודגם בהדרכה).
הגשה
יוצקים את המרק לקעריות הגשה ומקשטים בגבעול שמיר.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם