מרק בצל צרפתי
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק בצל צרפתי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 בצלים פרוסים לעיגולים
- ½ כוס יין לבן יבש
- 100 גר' חמאה או מרגרינה
- 4 כפות אבקת מרק בצל
- קמח
- עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- מלח
- פלפל
- סוכר
- טימין טרי (קורנית)
- קרוטונים או בגט פרוס וקלויי
אופן ההכנה
מאדים את הבצל ב - 100 גר' חמאה על אש גבוהה עם הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. מוסיפים את היין ומצמצמים מעט. מוסיפים 2 ליטר ציר עוף או מים + 2 כפות אבקת מרק עוף. מבשלים על אש נמוכה כ - 35 דק' (ללא מכסה) ומתבלים. מכינים בלילת קמח וקושרים בעזרתה את המרק (כפי שהודגם בהדרכה). מבשלים כ - 10 דקות נוספות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עדין.
הגשה
מתבלים בטימין הטרי, מקשטים בעיגולי הבגט או בקרוטונים ומגישים בליווי גבינה צהובה מגוררת.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם