מרק ארטישוק ואספרגוס מוקרם
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק ארטישוק ואספרגוס מוקרם ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 חבילה אספרגוס טרי
- 4 לבבות ארטישוק טריים ומנוקים
- 1 תפוח אדמה
- 1 בצל קטן
- 2 שיני שום
- 1 גבעול סלרי אמריקאי
- 50 ג' חמאה
- 4 כוסות מים
- מלח
- פלפל לבן
- אגוז מוסקט
- סוכר
- 100 ג' שמנת מתוקה
אופן ההכנה
קוטמים את פרחי האספרגוס ומניחים בקערה עם מים רותחים ל- 2-3 דקות, מעבירים לקערה עם מים קרים ומצננים. חותכים את שאר הירקות לקוביות ומאדים בחמאה כ- 2-3 דקות, מוסיפים את המים ומבשלים כ- 1/2 שעה עד לריכוך הירקות. טוחנים את המרק במעבד מזון, מתבלים ומוסיפים את השמנת, מסננים, טועמים שוב ומשפרים את הטעם.
הגשה
יוצקים את המרק לקעריות, במרכז כל קערית מניחים כף שמנת מתוקה ו- 3-4 פרחי אספרגוס ומגישים.
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם