סלט תאנים וברולה סנט מור
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". מי לא אוהב קרם ברולה? אצלנו מגישים אותו גם באמצע הארוחה, לצד סלט טעים של קיץ. צורבים פרוסה של גבינת עיזים כך שהיא נראית ממש כמו הקינוח האגדי.
מרכיבים
- 1 כוס עלי רוקט
- 1 כוס עלי רשאד
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 10 תאנים בשלות חתוכות לרבעים
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי ברזיל קלויים קלות וחתוכים גס
- לרוטב
- 60 מ"ל (רבע כוס) שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף עראק
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- מלח ופלפל שחור גרוס
- קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
- לברולה
- 100 גרם (גליל) גבינת עיזים בסגנון סנט מור, פרוסה ל-6
- מעט סוכר חום כהה
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב. מערבבים את החומרים בצנצנת סגורה תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים את התיבול.
2. מכינים את הברולה. מפזרים מעט סוכר חום על פני כל פרוסה ומקרמלים קלות בגריל, או בעזרת
ברנר (מבער).
3. מכינים את הסלט. מערבבים בעדינות בקערת ערבוב את חומרי הסלט עם הרוטב.
4. מעבירים לכלי הגשה. מניחים על הסלט את הברולה ומגישים.