מרק ''וישיסואז'' בליווי כדור עשבי תיבול
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למרק ''וישיסואז'' בליווי כדור עשבי תיבול ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 5 תפו''א חתוכים לקוביות
- 1 כרישה גדולה חתוכה
- 4 שיני שום
- 50 מ"ל שמנת מתוקה/ פרווה
- 1 גבעול סלרי שבור
- מלח
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- עלי דפנה
- פלפל אנגלי
- שמן זית
- לפסטו עשבי תיבול:
- 1 חב' ריחן טרי
- 1 חב' רוקט טרי
- 2 שיני שום
- 50 גר' שקדים קלויים
- מלח
- שמן זית
אופן ההכנה
מרק - מאדים בסיר עם שמן זית את הכרישה, גבעול הסלרי והשום ומתבלים בעלי דפנה ופלפל אנגלי. מוסיפים את קוביות תפו"א ומאדים כ- 2 דק' נוספות. מוסיפים מים קרים כ- 2 ס"מ מעל הירקות, ומביאים לרתיחה. מורידים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ - 40 דק'. מתבלים במלח ובאבקת המרק. מוציאים מהמרק בעזרת מזלג את הפלפל אנגלי ועלי הדפנה, טוחנים במעבד מזון, מסננים, טועמים ומשפרים טעם.
אופן הכנה (כדור פסטו עשבי תיבול)- מניחים במעבד מזון את כל החומרים פרט לשמן זית, טוחנים כ- 30 שניות ומוסיפים את השמן בזילוף איטי עד ליצירת מרקם דביק.
הגשה
יוצקים את המרק לצלחת ההגשה, ומניחים במרכזה כדור מתערובת עשבי התיבול (כפי שהודגם בהדרכה).
הערות
המתכון באדיבות פרתם – הדרכות וארועים קולינריים
קישורים:לאתר פרתם