מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כנאפה מתוקה

כנאפה מתוקה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכנאפה מתוקה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

את הסירופ מכינים יום מראש:
בסיר עם תחתית עבה שמים את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך 5 דקות. מורידים מהאש ומצננים, מכניסים למקרר. לפני השימוש מוסיפים 2 טיפות מי וורדים וכף מיץ לימון.

מכינים את האטריות:
ממיסים את החמאה, יוצקים מעל האטריות ומערבבים היטב עד שכל האטריות מצופות בחמאה.
מפוררים את הגבינה.
במחבת טיגון גדולה מניחים שכבת אטריות בעובי כ- 1 ס''מ מעליו מפזרים גבינה, מניחים על להבה גדולה במצב נמוך ומבשלים כ- 7-8 דקות עד שהאטריות בתחתית המחבת מזהיבות.
מניחים צלחת על המחבת והופכים. החלק השחום כלפי מעלה, יוצקים סירופ מתוק בכמות הרצויה ובוזקים פיסטוק חלבי קצוץ. מגישים.

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי