חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםחיפה והקריות
הסקר שבועי
גשם ראשון - חשק ל...


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > פסטה ואטריות צמחוניים> לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

  • 1 חבילה דפי לזניה טריים או יבשים
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • מלח
  • 50 גרם חמאה
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 קופסה גדולה של עגבניות קלופות או 1 ק''ג עגבניות חצויות ומרוסקות בפומפיה
  • 1 שן שום קצוצה
  • רבע כפית אורגנו יבש
  • 4 כפות שמן זית לתיבול מעודן או חזק (עפ''י טעמכם האישי)
  • 2 ענפי בזיליקום, עלים בלבד, קצוצים גס
  • קורט סוכר
  • כפית מחוקה מלח

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה
אופן ההכנה

מכינים את רוטב העגבניות בסיר עם תחתית עבה. שמים את השמן עם שן השום הקצוצה. כשהשום מזהיב מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה, מוסיפים את האורגנו, קורט סוכר וכפית מחוקה מלח.

מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים בקערה 400 גרם גבינת מוצרלה עם 100 גרם גבינת קשקבל ו- 100גרם גבינת ריקוטה. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מגרדים אגוז מוסקט, מערבבים הכל לתערובת אחידה.
מכינים את הלזניה: בקערה גדולה או קערות אישיות מניחים מעט רוטב עגבניות ומפזרים על פני התחתית. מעל שכבת הרוטב הראשונה, מניחים שכבת דפי לזניה, מעליהם מניחים מלית.
מכסים את המלית בשכבת דפים נוספת. מוסיפים את רוב רוטב העגבניות ומעל מפזרים עלי בזיליקום קצוצים. מניחים שכבת דפי לזניה נוספת ומעליה שכבת גבינות נוספת, שכבת דפים ואז את יתרת רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור ב- 180 מעלות במצב טורבו, במשך כ- 30 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את יתרת המוצרלה והקשקבל ומכניסים לתנור להקרמה ל-10 דקות נוספות. מגישים מיד.


צמחוני
כשר



תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים