מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > פסטה ואטריות צמחוניים> לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

לזניה עגבניות, מוצרלה וריקוטה

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את רוטב העגבניות בסיר עם תחתית עבה. שמים את השמן עם שן השום הקצוצה. כשהשום מזהיב מוסיפים את העגבניות ומרסקים בעזרת כף עץ. מביאים לרתיחה, מוסיפים את האורגנו, קורט סוכר וכפית מחוקה מלח.

מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים בקערה 400 גרם גבינת מוצרלה עם 100 גרם גבינת קשקבל ו- 100גרם גבינת ריקוטה. ממיסים את החמאה ומוסיפים. מתבלים במלח ופלפל שחור. מגרדים אגוז מוסקט, מערבבים הכל לתערובת אחידה.
מכינים את הלזניה: בקערה גדולה או קערות אישיות מניחים מעט רוטב עגבניות ומפזרים על פני התחתית. מעל שכבת הרוטב הראשונה, מניחים שכבת דפי לזניה, מעליהם מניחים מלית.
מכסים את המלית בשכבת דפים נוספת. מוסיפים את רוב רוטב העגבניות ומעל מפזרים עלי בזיליקום קצוצים. מניחים שכבת דפי לזניה נוספת ומעליה שכבת גבינות נוספת, שכבת דפים ואז את יתרת רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור ב- 180 מעלות במצב טורבו, במשך כ- 30 דקות.
מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את יתרת המוצרלה והקשקבל ומכניסים לתנור להקרמה ל-10 דקות נוספות. מגישים מיד.