מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שבלולי בורקס

שבלולי בורקס

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מפוררים את הגבינה בקערה, מוסיפים את הגבינה הרכה, הביצים והתרד, מערבבים לתערובת אחידה.
מניחים דף פילו על משטח העבודה, מברישים מעליו בחמאה, מניחים עוד דף ומברישים שוב.
מורחים מלית בשכבה דקה על פני החצי התחתון של הדף, מקפלים בזהירות.
את הצינור שהתקבל מקפלים לתוך תבנית עגולה, אופים בתנור ב- 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד שהבצק משחים. מוציאים, מפזרים קשקבל מגורר ומכניסים שוב עד שהגבינה נמסה.
מגישים עם ביצים ואיירן (1 ליטר יוגורט 4.5%, 1 בקבוק סויה, מלח לפי הטעם).

הערות

המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי