פסטה פרימוורה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות עד שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפסטה פרימוורה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 500 גר' פסטה
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כוס גזר גמדי קפוא
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות של ½ ס"מ
- 1 כוס שעועית ירוקה קפואה חתוכה גס
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 50 גר' חמאה
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב
- ½ כוס פרמזן מגורד
- עשבי תיבול : אורגנו, טימין או זעתר טרי לפי הטעם
- שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מפשירים את האפונה, הגזר והשעועית
2. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם שמן זית ומלח, כשהכול מוכן מסננים את הפסטה, מחזירים לסיר החם ומערבבים עם מעט שמן זית. ( מונע הדבקות )
3. בינתיים מחממים בסיר גדול מעט שמן זית ו – 25 גר' חמאה, מוסיפים את השום ומאדים מעט.
4. מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים, כעבור 2-3 דקות מוסיפים את האפונה והשעועית וממשיכים לערבב 2 דקות נוספות.
5. מוסיפים את הפסטה, עשבי התיבול, השמנת, הפרמזן, יתר החמאה, ומלח ופלפל לפי הטעם.
6. מערבבים היטב ומגישים.