רולדת פרגית בדבש
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
במילוי בשר טלה וצנוברים בתוספת ראש שום שלם קונפי בשמן זית ודבש
מרכיבים
- פרגית במשקל חצי קילו
- 20 סמ''ק יין לבן לבישול
- כף רסק עגבניות
- 150 גרם בשר טלה טחון
- 20 גרם צנוברים
- 20 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 150 גרם דבש טהור
- 150 גרם שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פפריקה מתוקה
- 4 ראשי שום ו - 4שיני שום
- גזר 1
- בצל 1
אופן ההכנה
לשים בסיר 100 גרם שמן זית ו 100 גרם דבש ולהכניס 4 ראשי שום.
לבשל על אש נמוכה למשך 40 דקות עד לקבלת שום קונפי.
לעצם את הפרגית מעצמות ולשטח כמו דף נייר מרובע.
את העצמות של הפרגית לשים בסיר עם מעט שמן זית חם ולהשחים.
להוסיף את הגזר והבצל ולהשחים עד לקבלת גוון כהה.
להוסיף 10 סמ''ק יין לבן ואת הרסק עגבניות.
לכסות במים ולבשל את הציר כשעה.
לערבב בקערה את היין שנותר עם 25 גרם דבש 30 גרם שמן זית 4 שיני שום ופפריקה מתוקה.
לשים את הפרגית בתבנית ולצקת מעל את התערובת ולהכניס למקרר לשעה.
לערבב את הבשר הטחון עם הצנוברים והפטרוזיליה ולתבלן במלח ופלפל.
להוציא את הפרגית מהמקרר ולפרוס אותה על השולחן כמו דף.
לשים את הבשר הטחון במרכז הפרגית ולגלגל את הפרגית לרולדה.
לקשור את הפרגית בעזרת חוט עבה ולתבלן במלח ופלפל
לשים מחבת על האש עם שמן זית ולצרוב את הפרגית מכל הצדדים לקבלת גוון חום.
להכניס לתנור שחומם מבעוד מועד בחום 180 מעלות לעוד חצי שעה.
להוציא מהתנור ולחתוך את הרולדה ל-4 ולהוציא את החוט.
לרוטב:
לסנן את הציר שהכנו בהתחלה ולצמצם לחצי מכמות הנוזלים.
להוסיף את הדבש שנותרולתבל במלח ופלפל .
להגיש את הפרגית ולצקת מעל את הרוטב וליד את השום קונפי
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|