שוקי אווז עם תפוחי אדמה, כרוב לבן וגזר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לשוקי אווז עם תפוחי אדמה, כרוב לבן וגזר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 6 שוקי אווז
- 6 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- מרינאדה
- 5 שיני שום
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות צילי מתוק
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן זית
- 1 כף קטשופ
- לערבב את חומרי המרינאדה ולהשרות את השוקיים בקערה רחבה רצוי למשך לילה שלם או מינימום שעה.
- לסדר את השוקיים + תפוחי האדמה בתבנית לצקת את הנוזלים מלמעלה ולתבל המעט מלח ורוזמרין לאפות שעה וחצי עם כיסוי נייר אלומיניום ו- 20 דקות ללא כיסוי (עד לקבלת צבע יפה).
אופן ההכנה
בישול הכרוב והגזר
חומרים:
1 בצל חתוך לטבעות
3 גזרים מגורדים
1/2 כרוב בינוני חתוך לרצועות גסות
2 כפות סוכר חום
1 כף חומץ
1/4 כוס יין לבן יבש
1/4 כוס צימוקים או 10-15 שזיפים מיובשים
אופן ההכנה
לטגן את טבעות הבצל במעט מרגרינה בטעם חמאה – מחמאה
להוסיף את הגזר המגורד עד להשחמה. להוסיף את הכרוב לטיגון קל.
להוסיף את שאר החומרים, להביא לרתיחה + 15 דקות בישול נוספות
המלצה
להגיש כתוספת לשוקי אווז ותפוחי אדמה.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי