ראש השנה: כבדי עוף בדבש ורימונים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: כבדי עוף בדבש ורימונים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ¼ כוס יין אדום
- 1 ק''ג כבד עוף(צלוי)
- ¾ כוס דבש- יד מרדכי
- 1 פלפל חריף קטן קצוץ.
- ¼ כוס סויה.
- 1 כפית שום.
- 2 כפות שמן זית מעודן – יד מרדכי
- 5 כפות רוטב תרכיז רימונים
- לעיטור: 1 גזר
- 2 כפות גרעיני רימון
אופן ההכנה
לחמם את שמן הזית
להקפיץ את הכבד (מומלץ לשמור על נקודה אדומה במרכז בשר הכבד)ולהוציא.
לטגן את הפלפל החריף למספר דקות.
להוסיף את הדבש.
להוסיף את רכז הרימונים.
להוסיף את היין האדום, הסויה והשום. להביא לרתיחה ולרכז את היין, להוסיף את הכבדים
במקביל לקלף את הגזר ולהמשיך לקלוף עד קבלת ''תלתלי גזר'',
להניח על הצלחת את תלתלי הגזר , לצקת את הכבדים לעטר בגרעיני רימון
להגיש חם