ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון, מוגשים עם צ'טני תפוחים ומשמש
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון, מוגשים עם צ'טני תפוחים ומשמש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק''ג דלורית ודלעת
- 4 בטטות
- 700 גרם שוקי עוף
- 2 גזרים גדולים
- ¼ כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן של 'יד מרדכי'
- 1/8 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
- ¼ כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית כמון
- ½ כפית בהרט (אם רוצים)
- 2 כפות סוכר חום
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1.מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית לתיבול מעודן, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.
2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס''מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.
3.מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
המתכון באדיבות
|
מסעדת מפגש יד מרדכי
צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון
הצג טלפון
08-6720624
|