עופיון ממולא ברוטב חמוץ-מתוק
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעופיון ממולא ברוטב חמוץ-מתוק ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- עופיון
- למילוי: 150 ג' כבד עוף, בצל אחד, 30 ג' פטריות שמפיניון, 20 מל' ברנדי, 20 ג' צנוברים, 30 מל' שמן זית של יד מרדכי לתיבול מעודן, 1 כוס ספרייט, מלח, סוכר, פלפל שחור – לפי הטעם. משרים כבד עוף שטוף בספרייט ל10 דקות. קוצצים בצל לחתיכות ומטגנים קלות במחבת בשמן. מוסיפים פטריות קצוצות דק, כבד קצוץ ומטגנים. מוסיפים ברנדי וצנוברים, מלח, סוכר, פלפל שחור וקצת מים. מבשלים עד שיהיה חצי מוכן.
- לרוטב: חצי כוס סוכר חום, 1 כף עמילן תירס, קופסת אננס, 1/3 כף חומץ לבן, 1/4 כף פלפל ירוק ופלפל אדום חתוכים דק.
- מערבבים סוכר חום ועמילן בסיר בנפח 1 ל'. מדללים מיץ אננס במים (1/2 כוס), מערבבים עם תערובת סוכר, מוסיפים חומץ ורוטב סויה. מביאים לרתיחה על אש בינונית במשך דקה אחת ובוחשים.
אופן ההכנה
ממלאים עופיון נקי, תופרים ואופים בתנור 25-30 דקות בחום בינוני (180 צ.).
שמים עופיון מוכן על הצלחת, מוזגים עליו רוטב ומקשטים בפרוסות אננס, ענבים, פטל או דומדמניות, בעלי נענע.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי