פילה סלמון על האש עם לימון וכוסברה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ''על האש''
מרכיבים
- 500 גרם פילה סלמון דלידג עם העור
- 4 עגבניות מיובשות בשמש
- 1/3 כוס שמן זית
- צרור כוסברה קצוץ
- כף וחצי ג’ינג’ר קצוץ
- גרידת לימון אחד
- 2 לימונים חתוכים לרבעי אורך
- מלח פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
משרים את העגבניות במים רותחים ל- 5 דקות. מסננים ומשרים במים רותחים חדשים לעוד 5 דקות. חוזרים על התהליך עוד פעם למשך כ- 15 דקות, עד שהעגבניות רכות אך לא רכות מדי. סוחטים וקוצצים. בקערה שמים את העגבניות עם שמן הזית, הכוסברה, הג’ינג’ר, גרידת הלימון , המלח והפלפל. חותכים את הסלמון לקוביות 2X2 ס''מ. שמים את הסלמון בקערה ומעסים עם תערובת שמן זית לטיגון ובישול. משפדים את הפיסות, מאפסנים בקופסא סגורה במקרר לפחות שעה. צולים על הגריל עד לדרגת מדיום ומגישים עם פלחי לימון.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי