פורל באריזת אלומיניום
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ''על האש''
מרכיבים
- יח’ פורל לבן / ורוד דלידג
- 2 עגבניות בשרניות
- 1 בצל לבן חתוך לטבעות + בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות שמן זית לטיגון ובישול
- 2 כפות יין לבן יבש
- כפית סוכר
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 4 ענפי כוסברה או שמיר או פטרוסיליה
- חמאה רכה להברשה
- 1 לימון חתוך ל- 4 רבעי אורך
- 4 דפי אלומיניום בגודל שיספיק לעטוף רופף את הדגים
אופן ההכנה
מניחים דף על משטח ישר . מברישים בחמאה מומסת. מניחים רבע מטבעות הבצל מרכז על מנת ליצור מצע לדג. מניחים את הדג מעל, חותכים את העגבניות כל אחת ל- 8 פלחים. מניחים 4 פלחים על הדג. זולפים רבע מתערובת השמן ומיץ הלימון. בוזקים בצל ירוק ומניחים עלי כוסברה או פטרוסיליה או שמיר. מרימים את דפנות נייר האלומיניום ומהדקים מעל הדג עד לקבלת מיכל אטום. מניחים על הגריל למשך כ- 10 דקות. לא הופכים. מורידים מהאש ומגישים עם פלח לימון.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי