ראש השנה: אגסים ביין לבן, דבש וזעפרן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: אגסים ביין לבן, דבש וזעפרן ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 ק''ג אגסים קלופים
- 1 בקבוק יין לבן יבש
- 1 מקל וניל
- 1 מקל קינמון
- 4 גרגרי פלפל אנגלי
- 4 מסמרי ציפורן
- 2 פרוסות לימון על קליפתן
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- קמצוץ שרוכי זעפרן (לא הכרחי)
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים חוץ מהאגסים בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומביאים שוב לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהאגסים מתרככים אך נשארים מוצקים.
מצננים ומקררים למשך יממה. מגישים צונן מאד עם הרוטב.
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי