מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בורקס טורקי

בורקס טורקי

תיאור המתכון

מאת ליטל ארזי, באדיבות פיראוס

מרכיבים

אופן ההכנה

א. הכנת הבצק - בעזרת וו גיטרה, לערבב את הקמח עם המים, השמן והחמאה הרכה. כשהבצק מתחיל להתאחד, להוסיף את פתיתי הפרמזן ולערבב עד קבלת בצק אחיד.
לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח במקרר כשעה.
ב. הכנת המילוי - יש להכין פירה מתפוח האדמה ולהוסיף לו את שאר המרכיבים. לערבב היטב.
ג. אחרי שהבצק נח במקרר, יש לרדד אותו לעלה. בעזרת כוס או חותכן עוגיות יש לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ, לשים ככפית מהמילוי, לקפל את העיגול לחצי, להדק היטב.
ד. להבריש ביצה ולפזר פרג מעל. לאפות כ- 30 דקות, עד שהבורקסים זהובים בחום של 180 מעלות.