עוגת גבינה קרה ללא סוכר
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת גבינה קרה ללא סוכר ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- בצק פריך:
- 350 גרם קמח
- 175 גרם חמאה
- 100 גרם כמו סוכר
- 4 חלמונים
- 2 כפות שמנת מתוקה
- קרם גבינה:
- 70 גרם גבינה 9%
- 1 כוס כמו סוכר
- 15 גרם ג'לטין
- 150 גרם מים
- 150 גרם שוקולד ללא סוכר לבן מומס
- 500 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
אופן ההכנה
1. לבצק: לערבב במיקסר: קמח, חמאה וכמו סוכר עד למרקם פרורי. להוסיף חלמונים ושמנת ולעבד עד לקבלת כדור בצק. להניח את הבצק לנוח שעה במקרר.
2. להוציא הבצק ולרדד לעלה בעובי 1/2 ס''מ, לפרוס עיגול בגודל של התבנית בקוטר 26, להכניס לתנור ולאפות ב-160 מעלות את עיגול הבצק ואת שאר הבצק שישמש לנו לפרורים מאוחר יותר. לאפות עד שהבצק זהוב חום, להוציא ולקרר.
3. להניח תבנית רינג בקוטר 26 על התבנית ולתוך התבנית להכניס את הבצק שאפינו.
4. לגבינה: לערבב גבינה עם כמו סוכר למסה אחידה.
5. לערבב ג'לטין מומס עם 1/3 שמנת מתוקה מוקצפת והשוקולד המומס. להוסיף לגבינה, לערבב ולהוסיף שמנת.
6. לצקת לתבנית ולשים בפריזר
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מיקה