כבד עוף ובטטות
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבד עוף ובטטות ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 800 גרם – 1 ק''ג כבדי עוף נקיים
- 4 בצלים לבנים פרוסים דק
- 4 כפות שמן
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס גס
- 4 כפות סירופ מייפל
- 6 בטטות או 3 דלורית בינונית קלופה
- שמן זית
- טימין
- חמאה
- דבש
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. בתבנית אפיה מניחים בטטות (דלורית) קלופה ופרוסה. יוצקים מעל מעט שמן זית, קוביות חמאה קרה, טימין, קצת דבש, מלח ופלפל. מכסים את התבנית בנייר אפייה ואופים בתנור 200 מעלות כ-3/4 שעה – 1 שעה.
2. מחממים במחבת גדולה שמן, מניחים את פרוסות הבצל להשחמה, מוסיפים את הכבדים, מלח ופלפל ומטגנים על חום גבוה עד שצלוי היטב. מוסיפים את המייפל ומקפיצים עד שכל הטעמים מתמזגים.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מיקה