פאייה דגים ופירות ים
- מתאים ל: 30 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפאייה דגים ופירות ים ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מחבת לפאייה (נקראת פאיירה)
- 1 גרם זעפרן ספרדי
- 4 כפות שמן זית משובח
- 2 כוסות אורז עגול
- מלח
- 1 ליטר ציר דגים
- 1 בצל לבן
- 1 גזר
- 1 פלפל אדום
- 1 קישוא
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי
- 1/4 ק''ג קלמרי טריים חתוכים לטבעות + ראשי קלמרי
- 1/2 ק''ג קלמס (צדפות לבנות)
- 1/4 ק''ג פילה לוקוס נקי מעור ועצמות
- 20 מולים
- 12 שרימפסים ג'מבו טרי ולא מקולף
- 4 לימונים שטופים וחתוכים לרבעים – להגשה
אופן ההכנה
לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
להרתיח את ציר הדגים (או מים) בסיר ולהוסיף את השרימפס והמולים. לבשל כ- 4 עד 5 דקות.
להפריד את הנוזל מהסיר ולשמור אותו.
את השרימפס והמולים לשמור במקום חמים. לחמם בפאיירה את שמן הזית ולטגן קלות את הירקות הקצוצים.
להוסיף את הקלמרי, הקלמס והלוקוס ולפורר את הזעפרן למחבת (לפאיירה).
להוסיף מלח לפי הטעם ולהוסיף את האורז.
לערבב היטב ולהוסיף את הנוזל ששמרנו קודם לכן (את ציר הדגים).
לבשל על אש נמוכה עד בינונית עד שהאורז מוכן. לסדר את המולים והשרימפסים מעל בצורת פרח ולהוסיף את הלימונים.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה