קדירת פירות ים ודגים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקדירת פירות ים ודגים ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 8 שרימפסים
- 5 קלמרים
- 7 צדפות או מולים
- 5 אספרגוס
- 2 עגבניות
- 2 לימונים כבושים
- טימין
- ½ כוס יין לבן
- ½ כוס ציר עוף
- 1 שומר
- צלפים קטנים
- שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
קולפים את השרימפס. מנקים את הקלמרי ופורסים ל -1/2.
חולטים אספרגוס חליטה זריזה ומצננים במי קרח.
קולפים עגבניות ומנקים את הגרעינים, פורסים ל-4.
פורסים את הלימונים הכבושים.
פורסים את השומר לפרוסות דקיקות.
בקדירה: מניחים את העגבניות, השומר, צלפים ולימון משומר על קדירה משומנת בשמן זית
מניחים מעל את פירות הים ועשבי התיבול. מערבבים את שמן הזית, הציר, יין ומיץ לימון ויוצקים מעל.
מכסים את הקדירה ואופים בתנור חם כ-10 דקות.
מסירים את המכסה ואופים עוד כ-3-4 דקות.
מגישים בתוך הקדירה עם אורז לבן בצד.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה