מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אפרסקים צלויים

אפרסקים צלויים

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאפרסקים צלויים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. חוצים את האפרסקים לאורכם ומסירים מהם את החרצן.
2. שמים את האפרסקים בתבנית חסינת חום, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
3. שמים במחבת את החמאה, סוכר, מיץ וקליפת הלימון ומקלות הווניל החצויים. מבשלים יחד כשלוש-ארבע דקות.
4. יוצקים את התערובת על חצאי האפרסקים.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ל 25-30 דקות, עד שהאפרסקים מתרככים וחלקם העליון חרוך מעט.
6. אפשר להגיש אותם, שני חצאים לאדם, עם כדור גלידת וניל על כל חצי אפרסק. אפשר גם עם מעט קצפת לא ממותקת.
או
חמש דקות לפני סיום הצלייה של האפרסקים בתנור, פזרו עליהם חופן של אוכמניות, טריות או קפואות. הכניסו לעוד חמש דקות לתנור והגישו עם קרם מסקרפונה (מערבבים 300 גרם מסקרפונה עם כף אבקת סוכר, 1 כף קליפת לימון מגורדת וכפית תמצית וניל).

הערות

המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה


קישורים:
מיקה
המתכון באדיבות
,