מעטפות צלופן עם שרימפס
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למעטפות צלופן עם שרימפס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 12 שרימפס גדולים וטריים
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 כף גרגירי כוסברה כתושים
- 1 כף קליפת לימון מגודרת
- מלח, פלפל שחור טרי
- 12 קוביות חמאה קטנטנות, דקות מאד
- 2 גזרים קלופים
- 12 עלי כוסברה שלמים ויפים
- ריבועי נייר צלופן בגודל של כ-15 ס''מ
- רוטב סויה מתובל:
- 1/3 כוס רוטב סויה בהיר
- 3 כפות מיץ ליים או לימון
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 2 כפיות סוכר
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 פלפל אדום טרי וחריף, קצוץ דק
אופן ההכנה
1. שמים את השרימפס הקלופים המנוקים על מגש. מפזרים עליהם את הג'ינג'ר, כוסברה, קליפת לימון, מלח ופלפל.
2. חותכים את הגזרים לפרוסות ''פרח'' דקות.
3. שמים במרכז כל ריבוע נייר שרימפס מתובל אחד, לידו קובית חמאה קטנה, עליו פרח גזר ועלה כוסברה. מקפלים את הצלופן על השרימפס קיפול ''מעטפה''.
4. מטגנים בשמן עמוק וחם כדקה.
5. מסדרים על צלחת ומגישים עם רוטב סויה מתובל.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה