כדורי שרימפס במעטה שומשום עם סלט עגבניות ופיטריות שיטאקי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכדורי שרימפס במעטה שומשום עם סלט עגבניות ופיטריות שיטאקי ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 300 גרם שרימפס נקי קצוץ + 100 גרם בשר פרגית עוף טחון מעורבבים
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1-2 צ'ילי ירוק קצוץ (או לפי הטעם)
- 4 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות קמח אורז
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כוסות תערובת זרעי שומשום שחור ולבן
- שמן זית, לטיגון
- לסלט עגבניות:
- 4 פטריות שיטאקי יבשות
- 1 כף שמן שומשום
- 4 עגבניות חלוטות, מגולענות, קלופות וחתוכות לשישיות
- 2 כפות נאם-פלא (רוטב דגים)
- 1-3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית סוכר דקלים (או סוכר רגיל)
- 1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
- ½ שן שום קצוצה
- 1 כוס עלי כוסברה מופרדים
- ¼ כוס בייבי שרימפס חלוטים (לא חובה)
- 2 כפות בוטנים קצוצים, להגשה
אופן ההכנה
מכינים את כדורי השרימפס:
מערבבים את בשר השרימפס והפרגית עם יתר החומרים, מלבד השומשום, ומתבלים במלח ופלפל. יוצרים 8 קציצות פחוסות מעט, וטובלים בתערובת השומשום , לציפוי.
מכינים את מרכיבי הסלט:
מבשלים את הפטריות כ – 20 דקות במים רותחים לריכוך.
מקררים וחותכים לרבעים.
מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים, מתבלים ומאזנים תיבול.
מטגנים את כדורי השרימפס ומגישים:
מחממים מחבת עם מעט שמן זית לחום בינוני. מטגנים את הקציצות כ – 2 דקות מכל צד.
מסדרים סלט בקעריות, מפזרים בוטנים ומגישים עם הקציצות.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה