סופלה קר של תמרים וטחינה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסופלה קר של תמרים וטחינה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 300 מל' שמנת מתוקה
- 15 תמרים יבשים קלופים מגולענים, חתוכים לקוביות (מסוג מג'ול)
- 4 חלבונים
- 4 כפות טחינה גולמית (ג'מל/היונה)
- רוטב תמרים:
- 6 תמרים מגולענים, קלופים, חתוכים לקוביות
- מיץ מחצי לימון
- מעט מים
אופן ההכנה
1. להקציף חלבונים לקצף יציב להוסיף פנימה טחינה גולמית ותמרים.
2. להקציף שמנת מתוקה בנפרד לקצפת יציבה.
3. לקפל את שתי המסות יחד.
4. לצקת לתבניות אישיות ולהקפיא, להוציא מהמקפיא למקרר, כשעה לפני האכילה.
5. לרוטב: לבשל בסיר עד לקבלת רוטב.
6. הגשה: להניח סופלה קר על צלחת הגשה. לצקת מעט רוטב מסביב ולפזר שערות חלבה לקישוט
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה