אמפנדה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאמפנדה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- בצק:
- 1 ק''ג קמח
- 400 גרם מים
- 250 גרם מרגרינה מומסת
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח
- מילוי
- 1 ק''ג בשר טחון
- ½ ק''ג בצל קצוץ
- ½ ק''ג פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
- ½ כוס שמן לטיגון
- תיבול:
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח או יותר לפי הטעם
- 1 כפית פלפל שחור לא גרוס
- 1/8 כפית כמון-אפשרות
- 6 ביצים קשות חתוכות לקוביות גדולות
אופן ההכנה
1. הבצק: במלוש לשים את הקמח להוסיף את המים אח''כ את המרגרינה ולבסוף את הביצה והמלח. ללוש היטב.
2. להוציא את הכדור, לניילן ולשים במקרר ל5 שעות.
3. להוציא את הכדור, לרדד על משטח מקומח, ליצור דסקיות (עיגולי בצק בעובי 2 ס''מ) ולהחזיר למקרר. גודל הדסקית- אפשר עם כוס שתייה ואפשר יותר גדול
4. המילוי: במחבת רחבה לטגן את הבצל. להוסיף את הפלפל ולטגן מעט.
5. להוסיף את הבשר ולהמשיך לטגן עד שהבשר מבושל.
6. להעביר למסננת ולנקז את הנוזלים. כשהתערובת מצטננת להכניס למקרר. להוציא לאחר שהתקרר היטב.
7. מניחים כפית מילוי במרכז דסקית. מוסיפים זית חרוזי.
8. מקפלים בגלול מסורתי או מהדקים היטב. מטגנים בשמן עמוק ומניחים על ניר סופג.
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה