ספרינג רול
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לספרינג רול ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- מילוי ירקות ושומשום:
- כרוב אדום
- כרוב לבן
- שומשום קלוי
- עשבי תיבול
- גזר פרוס דק
- מילוי שרימפס וירקות:
- שרימפס
- פטריות שיטאקי קצוצות
- נבטים
- כרוב לבן
- רוטב:
- סויה
- צ'ילי מתוק
- לימון
אופן ההכנה
1. מילוי ירקות ושומשום: מחממים היטב ווק או מחבת ברזל עמוקה. כשהיא חמה מאוד משמנים מעט. מקפיצים בזריזות את כל הירקות ביחד (אפשר בשתי נגלות) ומעבירים למסננת.
2. כשהירקות מגיעים לטמפרטורת החדר מוסיפים את הכוסברה ומתחילים את הגלגול.
3. מילוי שרימפס: אפשר בכל ספרינג רול לשים ג'מבו שרימפ אחד גדול שמשטחים על העלה ומוסיפים תערובת ירקות, או שקית של בייבי שרימפס קפואים (מופשרים לאט).
4. מניחים מעט מהמילוי בקצה הנייר העגול. מקפלים את העלה מעל לירקות ומהדקים. מקפלים פנימה משני הצדדים. נוצר מלבן. ממשיכים לגלגל עד הסוף. מדביקים את קצה הסיגרים עם מעט מים או מדבק העשוי מקמח ומים. (עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא. לקראת ההגשה מכניסים לטיגון עמוק ישר מהפריזר, בלי להפשיר)
5. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק, ומטגנים עד שהסיגרים מזהיבים. להכניס בקבוצות קטנות, לא בצפיפות.
6. מעמידים בקערה מצופה בנייר סופג, כדי שגם אם חדר שמן לתוך הסיגר הוא ייספג.
7. מגישים עם רוטב למון גראס חמוץ מתוק
הערות
המתכון מתוך התכנית i eat, ששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:לאתר מסעדת מיקה