ספייריבס במרינדה
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לספייריבס במרינדה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 ק''ג ספייריבס קצרים מבשר לבן
- מלח ופלפל שחור
- רוטב ברבקיו (BBQ) מוכן
- המרינדה:
- 1 בצל
- 1 ראש שום
- 1 פלפל צ'ילי אדום חריף
- 3 כפות רוטב הויסין
- 1 כף דבש
- 1 תפוז חתוך על קליפתו לקוביות
- 1 מקל קינמון
- 1 ליטר ציר עוף או מים
- הרוטב:
- 2 כפות סויה
- 1 כוס קטשופ
- 2 כפות טמרינד
- 4 כפות רוטב הויסין
- 1 כף דבש
- 2 כפות סוכר
- ¼ 1 כוס מים
- 1 כפית שום כתוש
- ½ כפית קארי
- ½ כפית קינמון טחון
- ½ כפית כוכב אניס
אופן ההכנה
1. במחבת חמה להשחים את הספייריבס משני הצדדים עם מעט מלח ופלפל.
2. לחמם תנור ל-175 מעלות.
3. להניח בתבנית עמוקה את הספייריבס עם כל חומרי המרינדה, לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה, עד שהעצם נשלפת בקלות מהבשר.
4. להוציא את התבנית מהתנור. לאחר שהצלעות מתקררות מעט, להוציא מהתבנית, לשמור אותן ולהיפטר מהציר.
5. להכנת הרוטב: לבשל את כל המרכיבים בסיר על אש בינונית תוך כדי בחישה, עד לקבלת רוטב סמיך.
6. לפני ההגשה יש לחמם את הרוטב ולחמם לחוד את הספייריבס על גריל או בתנור חם. רק את החימום הסופי לעשות ביחד מתחת לברוילר או בתנור.
7. להוציא את הצלעות מהתבנית (או מהמקרר ולהביאן לטמפרטורת החדר). להניח על מגש אפייה ולהבריש ברוטב. להשחים מתחת לברוילר או על גריל פחמים פתוח
הערות
המתכון מתוך התכנית i eatששודרה בערוץ 10
ובאדיבות מסעדת מיקה
קישורים:מסעדת מיקה