ראש השנה: בקלאווה בדבש
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לראש השנה: בקלאווה בדבש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס דבש עם לימון (יד מרדכי)
- 1/2 כוסות מים
- מיץ מ 1/2 לימון
- 1 כפית מי ורדים לבקלאווה
- 800 גרם אגוזים, קצוצים דק
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס סוכר
- 250 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם עלי פילו
אופן ההכנה
להכנת הסירופ: שמים בסיר בינוני את הסוכר, הדבש והמים.
ומביאים לרתיחה. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים, ובוחשים. מצננים היטב.
להכנת המלית
מערבבים בקערה את האגוזים, הקינמון והסוכר מברישים את התבנית במעט חמאה מומסת.
מחממים תנור לחום בינוני 180 צ.
פורשים עלה פילו בתבנית ומורחים אותו במעט חמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים בחמאה מומסת מכינים כך מחצית מעלי הפילו זה על זה.
משטחים את המלית על העלה העליון בצורה שווה.
מכסים בעלה פילו ומורחים בחמאה ; מניחים עלה נוסף, מורחים בחמאה, מכינים כך עד גמר העלים.
חותכים את קצות העלים, או שתוחבים אותם בין המאפה לדופן התבנית. חותכים בסכין חדה את העוגה למעוינים, יוצקים מעל את יתרת החמאה המומסת.
אופים כשעה, עד שהבקלאווה מזהיבה. מוציאים מהתנור, יוצקים מעל את סירופ הסוכר ומשהים 4-5 שעות
הערות
המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר