מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > ראש השנה: עוגה הפוכה- תפוחים מזוגגים בדבש עטופים בעלי פילו

ראש השנה: עוגה הפוכה- תפוחים מזוגגים בדבש עטופים בעלי פילו

ראש השנה: עוגה הפוכה- תפוחים מזוגגים בדבש עטופים בעלי פילו

תיאור המתכון

עוגה הפוכה: תפוחים מזוגגים בדבש מפרחי שיזף עטופים בעלי פילו זהובים

אופן ההכנה

הרכב העוגה, חומרים:

זיגוג התפוחים:
6 תפוחים ירוקים חמוצים, גראן- סמיט.
200 גרם סוכר.
כוס דבש מפרחי שיזף.

אופן ההכנה:
קולפים ופורסים את התפוחים ל- 6 פלחים, מסירים את הגרעינים. במחבת כבדה על להבה נמוכה ממיסים את הסוכר עד שהופך לקרמל זהוב.
מוסיפים את התפוחים.מערבבים עד שהתפוחים נהפכים לשקופים. מוסיפים את כוס הדבש, ממשיכים לערבב, כשבועות הקרמל נעשות גדולות וסמיכות. עוצרים את הבישול.

ציפוי עלי הפילו:
7 'דפי' פילו קפואים
4 כפות שמן זית לטיגון ובישול. מברישים כל עלה בשמן זית, משני צדדיו.
הרכבת העוגה: חומרים:
תבנית עגולה.
נייר פרגמנט לכיסוי קרקעית ודפנות התבנית.
2 כפות שמן זית לטיגון ובישול, לשימון התבנית והנייר.
תפוחים מזוגגים.
100 גרם מרציפן נקי.
7 דפי פילו משוכים בשמן זית לטיגון ובישול.

אופן ההכנה:
משמנים את קרקעית ודפנות התבנית. מצפים בנייר פרגמנט ומשמנים גם אותו.
מסדרים את פילחי התפוחים המזוגגים בחפיפה, כמו עלי כותרת של פרח.
מפוררים את המרציפן מעל לתפוחים.
מניחים 7 שכבות עלים, משפילים את שוליהם אל הרווח שבין התבנית לתפוחים.
מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות צלזיוס, ללא גריל. אופים עד שעלי הפילו מזהיבים.

הערות

הגשת העוגה:
מוציאים את התבנית מהתנור,הופכים אותה על פיה.מרעידים קלות את התבנית ומרימים אותה,מסירים בזהירות את הפרגמנט, התפוחים שהיו בתחתית העוגה, ניצבים עכשיו בראשה.


המתכון באדיבות מפגש יד מרדכי

המתכון באדיבות
מסעדת מפגש יד מרדכי צומת יד מרדכי, דרומית לאשקלון, אשקלון הצג טלפון