כוורת גרנולה, אגוזים ודבש
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". אחד המתכונים הכי מבוקשים באחוזה, בכל הזמנים. הממתק נכנס לתפריט המתוקים של האחוזה ממש בתחילת הדרך, ועכשיו כבר אי אפשר לתאר את מזנון המתוקים בלעדיו.
מרכיבים
- 250 גרם (שני שליש כוס) דבש
- 80 גרם חמאה
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 100 גרם (שליש כוס) סוכר חום כהה
- 100 גרם (1 ורבע כוסות) גרנולה ירושלמית
- 100 גרם (3 וחצי כוסות) קורנפלקס
- 80 גרם (שני שליש כוס) פיסטוקים שלמים וקלויים
- 80 גרם (שני שליש כוס) שקדים שלמים וקלויים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180- מעלות.
2. מחממים בזהירות בסיר גדול את הדבש, 2 סוגי הסוכר והחמאה, עד שהחמאה והסוכר נמסים, אבל
לא מגיעים לרתיחה.
3. מוסיפים את המרכיבים היבשים )גרנולה, קורנפלקס ופיצוחים( ומערבבים את העיסה החמה.
4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מצננים וחותכים לקוביות
בגודל 3-2 ס"מ.
תגובות
-
מה עם התבלינים ?
יהודית
(29/04/2004 07:37:00)
מרק בלי תבלינים ? אודה באם תוסיפו מהם התבלינים למרק זה בנוסח שלכם. תודה מראש
-
תשובה ליהודית- התבלינים
מנהל
(30/04/2004 19:45:00)
תודה על העירנות.
פנינו למסעדת גואטה ובתחילת השבוע תהיה לנו תשובה.
-
הכמות ענקית
קרן
(28/05/2005 20:38:00)
כמובן שהוספתי מלח ופלפל. הכמות ענקית והמרק לא מיוחד מאוד.
-
תיבול למרק
רות גולדשטיין
(09/09/2005 10:13:00)
אפילו לא גרגר של מלח???