פילה דג לברק ברוטב חלב קוקוס
דוד גול - שואו שף
09/01/2006
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
פילה לברק ברוטב שמנת, קוקוס, משחת ''טום יאם'', באדיבות השף דוד גול, ''שואו שף''.
מרכיבים
- 4 יח' פילה מ-2 דגי לברק
- במשקל 200 גר' ליחידה.
- לרוטב:
- 1 כוס שמנת לבישול.
- 1/2 כוס חלב קוקוס.
- 1/2 כוס יין לבן יבש.
- 4 בצלצלי שאלוט.
- 1 כפית משחת '' טום-יאם''(מוצר תאילנדי).
- 3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק
- 5 פטריות שיטאקה.
- 10 פטריות שמפיניון טריות.
- 5 פטריות פורטובלו.
- 5 פטריות יער.
- 2 חופנים של תרד טרי
- 2 שיני שום טרי.
- 2 כפות חמאה לטיגון.
אופן ההכנה
1) קוצצים בצלי השאלוט,
משרים פטריות השיטאקה במים רותחים ל- 5 דקות.
2) ממיסים החמאה במחבת כבדה, מוסיפים הבצל, השום, הפטריות ומערבבים.
3) מוסיפים משחת ה''טום-יאם'' מערבבים היטב ומוסיפים היין הלבן.
4) מאדים היין לחצי מהכמות מוסיפים השמנת וחלב הקוקוס ומצמצמים הרוטב.
5) מוסיפים התרד, מלח פלפל לפי הטעם ומכבים האש.
6) מחממים מחבט גריל משומנת היטב ומניחים את פילה הדג כאשר העור כלפי מטה, הופכים לאחר 4 דקות.
7) כעבור 4 דקות נוספות מוציאים לצלחת עם הרוטב.
8) מגישים עם תפו''א מבושלים במי מלח או פירה.
הערות
מומלץ להישתמש בדג טרי.
הרוטב נהדר עם דגים נוספות כגון : דניס, בס, בורי, מוסר או דגי ים כגון:
לוקוס, אינטיאס פרידה.
קישורים:showchef - שפים פרטיים
המתכון באדיבות
|
מסעדת שואו שף
העלייה 62, תל אביב
הצג טלפון
077-4000991
|
תגובות
-
האם ניתן להחליף את דג הלברק בדג אחר??
מבשלת פעם ראשונה
(08/01/2009 21:13:00)
הייתי בסופר ולא מצאתי את הדג הזה אז קניתי פילה סול..
הוא מתאים למתכון הזה גם?
תודה