מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עוף בנוסח מרבלה

עוף בנוסח מרבלה

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוף בנוסח מרבלה ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את נתחי העוף עם שום, אורגנו, מלח ופלפל, חומץ, שמן זית, שזיפים, זיתים, צלפים (עם מעט מי שפריר) ועלי דפנה. מכסים ומשרים למשך הלילה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים את נתחי העוף בשכבה אחת בתוך תבנית אחת או שתיים, ויוצקים מעליהם את המרינדה באופן שווה. זורים מעל את הסוכר החום ויוצקים את היין הלבן מסביב.
אופים כ-50 דקות עד שעה, ומידי פעם יוצקים מעל את נוזלי הצלייה. העוף מוכן כשהנוזל שניגר ממנו בעקבות נעיצת מזלג הוא צלול וצהוב (ולא ורוד).
בעזרת כף מחוררת מעבירים את העוף, השזיפים, הזיתים והצלפים לצלחת הגשה. יוצקים עליהם כמה כפות של מיצי הצלייה ומפזרים מעל הפטרוזיליה או כוסברה. את יתרת הנוזלי הצלייה מגישים בסוסייר.
להגשת העוף קר מקררים לטמפרטורת החדר בתוך מיצי הצלייה לפני שמעבירים לצלחת ההגשה. אם שמרתם את העוף במקרר, תנו לו להגיע לטמפרטורת החדר לפני ההגשה וצקו עליו מנוזלי הצלייה.

הערות

המתכון באדיבות אתר הסטודיו של דליה


קישורים:
הסטודיו של דליה