מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > לחם בננות וצימוקים בניחוח אניס

לחם בננות וצימוקים בניחוח אניס

לחם בננות וצימוקים בניחוח אניס

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". עשיר, עסיסי ומעט כבד, בשל הבננות והצימוקים, ובכל זאת אחד האהובים שלנו. לחם מיוחד.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את השמרים עם המים, הסוכר, שני סוגי הקמח והאניס ולשים 5
דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. מוסיפים את הצימוקים והבננה ולשים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות
נוספות. לקראת הסוף מוסיפים את החמאה. בשלב זה הבצק אמור להיות דביק ורך, וזה בסדר.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו מעט בידיים.
4. מעבירים לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעתיים כדי לתת לבצק להתייצב.
5. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. יוצרים כיכר ומעבירים לתבנית אפייה מקומחת.
6. מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהכיכר מכפילה את נפחה.
7. חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל 250- מעלות.
8. מקמחים בקמח תירס וחורצים כמה חריצים בכיכר בעזרת סכין חד.
9. מכניסים לתנור, מתיזים מים על הדפנות כדי ליצור אדים בתוך התנור, מורידים את הטמפרטורה
ל-180 מעלות ואופים 45 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
10. הופכים את הלחם ונוקשים בתחתיתו, הצליל אמור להיות חלול. אם הצליל כבוי או אטום, מחזירים
את הלחם לתנור למספר דקות נוספות.
11. מניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני הפריסה. לחם שנפרס כשהוא חם עלול להתקבל בצקי
ויתייבש מהר.