רביעייה ירושלמית


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   לרגל יום ירושלים בחרנו להעלות על נס ארבעה מוסדות ירושלמיים ותיקים, יפני, כורדי, ספניולי וצרפתי, ממש כמו בבדיחה שחוקה. בעצם, בדיוק כפי שעושה גם ירושלים

יש אינסוף מוסדות ירושלים שחובה להכיר, לפחות אם אתם מחשיבים את עצמכם מבינים משהו באוכל ישראלי. הנה הרביעייה שמובילה את הרשימה

אמא
המוסד הוותיק הזה פועל כבר 25 שנה בשינויים קלים בלבד ואם צריך לתאר אותו במשפט אחד קולע, זוהי כנראה המסעדה היחידה בארץ שבה יושבים כתף לכתף ובאותו שולחן ממש, חברי כנסת ופועלי בניין, וכ-ו-ל-ם זוללים את הקובה והמרקים של אמא, שהיא בעצם מרים בנימין, ואת הממולאים הכי טעימים בעולם שהיא מכינה במו ידיה. בימים אלה המסעדה עוברת שיפוצים מקיפים, מתרחבת ומתרעננת והיא תיפתח מחדש לקראת יום ירושלים.
אמא
שמואל ברוך 55, ירושלים
טלפון: 02-6246860

בארוד
עוד חברה מכובדת ברשימת המוסדות הירושלמיים היא בארוד, בר-מסעדה שמצטיינת במטבח ספרדי-ירושלמי, כזה שמייצר מנות עם שמות ציוריים כמו פסטליקוס ועם טעם ביתי אמיתי ומעודן. במסעדה של דניאלה לרר שממוקמת בחצר ירושלמית שקטה, ביקרו כבר שועי עולם, ולא בכדי הפכה לציון דרך לכל תייר שעולה לעיר הקודש. לתשומת ליבם של כל התל-אביבים העצלנים.
בארוד
יפו 31 , בחצר הירושלמית, ירושלים
טלפון: 02-6259081

אלדד וזהו
תאנים ממולאות בכבד אווז ברוטב ציר בקר ושמנת מתוקה, זה הסטייל של אלדד וזהו, הסגנון הצרפתי הטוב והנהנתן. המסעדה הצרפתית הזו שוכנת בחצר ירושלמית טיפוסית בת יותר ממאה שנה, שבה הוקם הראינוע הראשון של ירושלים וזו עוד סיבה לעלות אליה לרגל. וכדי ללחוץ לכם על בלוטות הנוסטלגיה בפול גז, תלויים על קירות המסעדה חפצים ישנים כמו מכונות תפירה של זינגר, שעוני קוקייה, סיפולוקסים ופתיליות.
אלדד וזהו
יפו 31, בחצר פיינגולד, ירושלים
טלפון: 02-6247033, 02-6254007

סאקורה
בועז צאירי וסאקורה הם מותג בכל מה שקשור לאוכל יפני ובפרט לסושי, והכל התחיל לפני עשור בירושלים, במסעדה הקטנה בנחלת שבעה. צאירי שהתאהב בתרבות היפנית, החליט להמר על החיך הישראלי וללמד אותנו לאכול אוכל יפני כהלכתו. סביר להניח שאפילו הוא לא שיער באיזה התלהבות נקבל אותו. בינתיים נפתח סניף שני בתל אביב ו''סאקורה'' הפכה לתעשייה, אבל עדיין מוקפדת, מקצועית והכי אותנטית שיש.
סאקורה
יפו 31, חצר פיינגולד , נחלת שבעה, ירושלים
טלפון: 02-6235464