זיכרונות מליל חורף בבודפשט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   נכנסנו למסעדה בערב חורפי שהתאים בדיוק לסוג כזה של ארוחה, מהבילה ועם ניחוח מזרח אירופי רחוק. שותפי לארוחה שמבין דבר או שניים באוכל מזרח אירופי ולאו דווקא מבית אימא, התנדב לבאר את המנות שהוגשו בקעריות קטנות לצד לחם הבית. באחת היה סלט ירקות מתובל ומעניין ובאחרת שמאלץ, פשוט ככה, שמאלץ. השמאלץ, הסביר השותף, הוא שומן שמורחים על הלחם. אודה ולא אבוש, גיליתי כאן מעדן אמיתי

מהו הגבול המדויק בין אוכל ביתי אותנטי, כזה הנקרא ''אוכל של אימא'' ופעמים רבות מוגש במסעדות הפשוטות והזולות לבין תבשילים לאומיים המוגשים בדרגת גורמה? גם לי התשובה לא ברורה, אבל מה שבטוח הוא שמסעדות שמצליחות לטשטש את הגבול הזה ולהעניק לסועדים בהן את הערך המוסף של שני סוגי המטבחים הן אלו שהכי כיף להגיע אליהן. מסעדת בודפשט היא כזו. היא פועלת בת''א כבר שנים רבות וגם בין אכסניות שונות כבר הספיקה לנדוד, מיפו לצפון ת''א בשכונת הדר יוסף, ולאחרונה נפתחה מחדש ברחוב הירקון. בודפשט אינה מסעדת שף והמנות בה לא מגיעות כשציצת בזיליקום תחובה בפינתן. זוהי מסעדה המתיימרת להגיש אוכל הונגרי ביתי וטוב והיא אכן עושה זאת.

נכנסנו למסעדה בערב חורפי שהתאים בדיוק לסוג כזה של ארוחה, מהבילה ועם ניחוח מזרח אירופי רחוק. שותפי לארוחה שמבין דבר או שניים באוכל מזרח אירופי ולאו דווקא מבית אימא, אלא מטיולים שערך באזור, התנדב לבאר את המנות שהוגשו בקעריות קטנות לצד לחם הבית. באחת היה סלט ירקות מתובל ומעניין, ובאחרת היה שמאלץ, פשוט ככה, שמאלץ. השמאלץ, הסביר השותף, הוא שומן שמורחים על הלחם. אודה ולא אבוש, גיליתי כאן מעדן אמיתי ולאורך כל הארוחה שעוד תפורט בהמשך נגסתי בו בהנאה.

אחר כך הגיעו שני המרקים שפתחו את הארוחה שלנו באופן רשמי. המרק שלי היה גולש מסורתי. שלו מרק ירקות. שני המרקים היו סמיכים במידה הנכונה והיוו מנות מלאות לכל דבר, אבל לא רצינו להתמלא רק ממרק, לכן עצרנו והמשכנו לעיקריות. בחרנו שוב, כמובן, בגולש (במסעדה הונגרית כמו במסעדה הונגרית), בקורקבנים ברוטב ובפלפל ממולא. לכולן היה טעם ביתי מאד ויחד עם זאת היה בהן טיב נוסף, איכותי. אנחנו אוהבים אוכל שדומה למה שעושה אמא שלנו כי הוא מעלה בנו סנטימנטים, נוסטלגיה וגעגוע. אבל כשמנות כאלה, בלי שום קשר למצב רגשי כזה או אחר, הן טעימות בפני עצמן- זוהי ההצלחה האמיתית של המסעדה ושל מבשליה.

לקינוח אכלנו בלינצ'ס, אלא מה. בלינצ'ס גבינה מתוק ומשמח שהשאיר לנו טעם של עוד. למרות שאנחנו בכלל לא הונגרים בודפשט הפכה גם עבורנו לסוג של בית.

בודפשט
הירקון 12, תל אביב
טלפון: 03-5167305