ארוחת ערב רומנטית באדיבות מייקל רנתיסי, השף של טו-סי.


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עבורכם, שבמקום לצאת בערב הסילבסטר, מבכרים לבלות אותו בביתכם, ולא מתוך כוונה מופגנת להתעלם מהניחוח הרומנטי המתלווה לו, הבאנו תפריט לארוחת ערב חגיגית, הכוללת 3 מנות. הארוחה,מבית היוצר של מייקל רנתיסי. השף הצעיר של טו-סי, הממוקמת בקומה 49 של עזריאלי.
מייקל, שלמד ב – C.I.A, עם ניסיון של 14 שנים בתחום, 5 מתוכן במסעדת כחול, מגדיר את המטבח שלו, מטבח אקלקטי, שילוב של מטבח מאזור פרובנס, עם נגיעות מזרח תיכוניות, מבית אמא.

אותי מסתבר, מעניינות ההגדרות, יותר מאשר אותו, וכמי שקיבל את האהבה הגדולה לבישול מאמו, הוא ממשיך את מסורת הבישול באהבה.
צריך לראות אותו מביט באורחיו הסועדים, כדי להבין שבמקרה שלו, ממש לא מדובר בסיסמה ריקה מתוכן.
''כמובן שיש להשתמש בחומרים הטובים ביותר, ( לאו דווקא היקרים ביותר ) אבל זה לא מספיק... צריך לבשל עם אהבה, להשקיע בהגשה של המנות, בייחוד כשמדובר בארוחה רומנטית ,לאכול לאט ולהתענג על האוכל.

התפריט לארוחת הערב שלו כולל מנה ראשונה של טרטר דניס על מצע טבולה, מנה עיקרית, לא מורכבת להכנה, של רוסטביף אנטריקוט, ומשהו לתשוקה... ולקינוח, פאי הפסיפלורה המדהים.

מנה ראשונה של טרטר דניס על מצע טבולה
4 מנות
מצרכים לטרטר :
דניס במשקל 500 גר', לבקש מהמוכר מפולט ( נקי מעור ואידרת העצמות )
½ בצל לבן קצוץ
8 עלי רוקט קצוצים
4 כפות מיץ לימון
8 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה :
חותכים את פילה הדניס לקוביות ומערבבים עם יתר החומרים.

מצרכים לטבולה :
1 כוס קוסקוס מבושל
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ צרור נענע קצוצה דק
6 כפות שמן זית
5 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה :
מערבבים את כל החומרים יחד.
להגשה, משתמשים בפורמה ( ''רינג'' – תבנית קטנה ועגולה ), במידה ואין, ניתן להשתמש בכוס רגילה, להכניס לתוכה את קוביות טרטר הדניס, מעליהן לדחוס את הטבולה, ולהפוך על הצלחת.
ניתן להגיש עם שבבי בטטה מטוגנים.

מנה עיקרית של רוסטביף אנטריקוט
6 סועדים ( ניתן לחלק את הכמויות במידה ומדובר במס' קטן יותר של סועדים )
מצרכים :
1 נתח אנטריקוט ( 1 ק''ג וחצי )
10 שיני שום שלמות קלופות
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
4 גבעולי רוזמרין מופרדים
1 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפיות מיונז
½ צרור פטרוזיליה קצוצה מאוד דק
אופן ההכנה :
1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות
2. פוצעים את נתח האנטריקוט עם סכין ומשבצים בתוכו את שיני השום.
3. את יתר המרכיבים טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה.
4. מורחים את נתח האנטריקוט במחית, עד לכיסוי מלא שלו.
5. מניחים על מגש רשת, ואופים בתנור כ – 10 דקות.
6. מנמיכים לחום של 180 מעלות ואופים 18 דקות נוספות, עד לרמת בשר עשוי למחצה ( MEDIUM )
7. ניתן לאפות פרק זמן ממושך יותר, במידה ומעוניינים בבשר עשוי היטב (WELL DONE ׂ)
8. המלצת הגשה :
2 פרוסות בעובי 1 ס''מ לסועד בליווי רוטב על בסיס חרדל, או יין אדום, ותפו''א שלמים אפויים.


מנה אחרונה של פאי פסיפלורה

מצרכים לבצק :
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה רכה
300 גר' קמח
1 כף תמצית וניל
1 חלמון ביצה
קליפת לימון מגורד

אופן הכנת הבצק :
מערבבים את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והלימון המגורד במיקסר ומוסיפים בהדרגה את הביצה והחמאה ,תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד.
מחממים תנור ל 170 מעלות
מרפדים תבנית עגולה בבצק, עוטפים מעל בנייר כסף, ובגומחה שבמרכז ממלאים באורז, בכדי שהבצק יישאר אחיד.
אופים בתנור כ – 20 דקות

מצרכים למילוי :
4 ביצים שלמות
150 גר' מחית פסיפלורה
מיץ מ – ½ לימון
300 גר' חמאה רכה
200 גר' סוכר

אופן הכנת המילוי :
1. מערבבים יחד את כל החומרים למעט החמאה, ומבשלים ב''בן מרי'' על אש קטנה 30 – 20 דקות, ( אם אין בנמצא, סיר שטוח מלא מים, בעל פתח רחב, בתוכו סיר קטן, או קערת פיירקס, עמידה בפני חום, יעשו את העבודה ).
2. מוסיפים את החמאה בהדרגה עד לקבלת תערובת סמיכה.
3. יוצקים את המלית לפאי האפוי, מקררים ומגישים.

שנה טובה, חג שמח ובתיאבון !