שף בשקט עם מרים בנימין ממסעדת דודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   לכבוד התיאטרונטו בנווה צדק העברנו את השאלון למרים בנימין, האמא שמאחורי מסעדת אמא הירושלמית ומסעדת דודה שבנווה צדק. שף בשקט הפעם עם מלכת המטבח העירקי

הראיון עם מרים בנימין מתנהל תוך כדי שהיא מגלגלת קובה. בתנועות ידיים זריזות ומהפנטות ממלאה בנימין כדורי בצק בבשר טחון ומספרת איך הגשימה את החלום שלה והפכה למסעדנית, על אף הספקות של סובביה. במסעדת אמא שפתחה לפני 25 שנה היא כבר משמשת היום רק כמפקחת על המטבח אבל לדודה התל אביבית היא ממשיכה להגיע, לפחות עד שתקים דור טבחים שידע להכין את התבשילים העיראקיים הביתיים שלה בדיוק כמו שהיא אוהבת

שם: מרים בנימין

מסעדה: דודה ואמא.

עבודות קודמות: ''הקמתי את מסעדת אמא בירושלים לפני 25 ועוד קודם היתה לי חנות עופות ובשר בשוק העירקי בירושלים במשך 12 שנה וחוץ מזה בישלתי בבית לשישה ילדים''.

לימודים: ''אמא שלי התחתנה בכורדיסטן עם זקן והביאה לו מלא ילדים. בגלל זה מגיל צעיר הפסקתי ללמוד ויצאתי לעבוד קשה, לדאוג לכולם. לבשל למדתי מאמא שלי, מסבתא שלי, מהשכנה, ותמיד אמרתי לבעלי 'אני רוצה מסעדה'''.

סגנון בישול: ''מזרחי-ביתי''.

לעולם לא אבשל: ''נקניק אני לא סובלת ובחיים לא נגעתי גם בנקניקיות''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''עלי גפן וירקות ממולאים''.

מסעדה אהובה: ''אני לא אוהבת לאכול במסעדות. אם אני אוכלת בחוץ אני אוהבת לאכול חלבי, ארוחת בוקר ביוטבתה בקניון מלחה''.

קוריוז א': ''כשפתחנו את מסעדת אמא בירושלים התכוונו לקרוא לה ''באר מרים'' כי היתה שם באר, אבל האדריכל אמר לנו 'לא, כשאני חושב על אוכל טוב אני חושב על האוכל של אמא שלי. תקראו למסעדה מסעדת אמא'''.

קוריוז ב': ''כשפתחנו את מסעדת ''אמא'' לא היו לנו עובדים, עבדנו רק המשפחה, אמא שלי עזרה, הבנות עזרו. אחת הבנות, סיגלית, היתה מגלגלת כל היום סיגרים עד שהתחלנו לקרוא לה 'סיגרית'''.

חלום: ''החלום שלי התגשם. עשיתי מה שרציתי ופתחתי מסעדה. עכשיו אני רוצה שהילדים שלי יצליחו ושיהיה להם טוב''.

עלי גפן וירקות ממולאים של מרים בנימין

החומרים הדרושים:
עלי גפן טריים, שטופים וחלוטים במים רותחים
בצלים מבושלים במים עד ריכוך, קישואים וחצילים מרוקנים מליבתם

למילוי:
קילו אורז עגול שטוף עם מעט שמן (כדי שלא יישבר בבישול)
חבילת קרפס קצוץ
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
3 בצלים גדולים קצוצים
2 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה אדומה מתוקה
כף פלפל שחור
כף מלח
רבע כוס מיץ לימון

חומרי הרוטב:
כף סוכר
כף מלח
כוס וחצי מיץ לימון
2 כוסות מים
מעט שמן

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה גדולה.
2. מסדרים את עלי הגפן והירקות על משטח עבודה וממלאים.
3. מסדרים את הירקות בסיר בשכבות. שכבה ראשונה הבצלים, מעליהם הקישואים, החצילים והסלק ושכבה אחרונה את עלי הגפן.
4. שופכים על הכל את הרוטב. מבשלים על אש בינונית עד שהנוזלים רותחים ומנמיכים. מבשלים בחום נמוך לפחות שעה.

בימי הפסטיבל תוגש במסעדת דודה ארוחה בת שלוש מנות ב-80 ₪.
דודה
היכל התלמוד 4, נווה צדק
טלפון: 03-5107001