עוף עם אופי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 שפעת או לא, העוף עדיין כאן וכמו שהוכיח בחג הפסח, במלוא תפארתו. למי שלא יכול בלעדיו ולאחרים שמחפשים גיוון בחרנו שלושה מתכוני עוף מקוריים מתוך ''ספר העוף הגדול'' של רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין

הישראלים משוגעים על עוף וזוללים אותו יותר מכל אומות העולם. שניצל הוא הלוא האוכל הלאומי שלנו, עוף בגריל הארוחה האולטימטיבית ושווארמה הבילוי המשפחתי המועדף. ב''ספר העוף, הגדול'' שהוציאו רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין (הוצאת ''על השולחן'') אפשר למצוא עשרות מתכונים, מקוריים, מיוחדים, מפתיעים ומעוררי תאבון, שהבסיס לכולם הוא העוף. בחרנו שלושה מהם

כבדי עוף ופטריות מוקפצים בטרגון
''הטעם האניסי של הטרגון מחמיא לטעמו של הכבד ותוספת היין מעדנת ומוסיפה הרמוניה למנה''.

חומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם כבדי עוף מחולקים לאונות
4 כפות שמן
2 בצלים פרוסים
סלסילת פטריות שמפיניון קטנות
חצי כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
עלים קצוצים מגבעול טרגון

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הכבדים 2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת.
2. מטגנים בצלים באותה מחבת כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות, מקפיצים 2 דקות ומוסיפים יין, דבש, מלח, פלפל וטרגון. מאדים 2-3 דקות ומחזירים את הכבדים לדקה.
3. מגישים עם קוסקוס או אורז או על באגט קלוי.

פסטה עם עוף ופטריות ברוטב יין אדום
''שיטת ההכנה דומה להקפצה בסגנון המזרח הרחוק אבל הטעמים איטלקיים לגמרי''.

חומרים ל-4 מנות:
2 חזות עוף (כקילוגרם) חתוכים לרצועות רוחב
300 גרם פסטה קצרה
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
בצל סגול חתוך לרצועות
2 שיני שום פרוסות
כפית עלי טימין
סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות גס
פלפל אדום קלוי, קלוף וחתוך לרצועות
חצי כוס יין אדום יבש
כף עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה ומסננים במקביל להכנת המנה.
2. מחממים ווק או מחבת גדולה ורחבה עם שמן זית, ומטגנים את העוף 2-3 דקות רק עד שמתחיל להזהיב. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים מהווק בעזרת כף מחוררת.
3. מוסיפים מעט שמן ומקפיצים בצל עם שום וטימין באותו ווק, עד שמתחיל להתרכך. מוסיפים פטריות ומטגנים עד צריבה קלה.
4. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים פלפל אדום ויין ומרתיחים יחד דקה. מוסיפים את הפסטה המבושלת והבזיליקום ומערבבים עוד דקה-שתיים. מגישים מיד.

שיפודי צ'ילי עוף ובטטה
''העוף והבטטה מתחברים היטב עם טעמים מתוקים שיש בהם נגיעה אוריינטלית וחריפות. המרינדה של העוף משמשת כאן לתיבול פרוסות הבטטה הנצלות בגריל''.

חומרים ל-4 מנות:
750 גרם חזה עוף חתוך ל-12 נתחונים
שמן זית להברשה

למרינדה:
2 כפות רוטב סויה
כפית ג'ינג'ר מגורר
2 שיני שום כתושות
שליש כוס רוטב צ'ילי תאילנדי מתוק

למצע בטטות:
2 בטטות גדולות פרוסות דק
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה עם רבע כוס מים. מכסים את נתחי העוף בתערובת ומניחים בקירור למשך חצי שעה לפחות ועד 24 שעות.
2. לפני ההגשה מחממים גריל או מחבת פסים.
3. משפדים את הנתחים על שיפודים ומניחים על רשת גריל או במחבת. שומרים את המרינדה שנשארה.
4. מתבלים פרוסות בטטה במלח, פלפל ושאריות מרינדה ומניחים לצד השיפודים.
5. צולים כ-4 דקות מכל צד או עד שהעוף עשוי והבטטות מתרככות. מדי פעם מברישים את העוף בשמן זית. מגישים מיד לצד סלט ירוק.

מתוך:''ספר העוף השלם'' מבית על השולחן, 110 ₪.