סדר הפוך


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים

נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים

תפריט ארוחת ליל הסדר של ניר צוק

פתיח:
מוחיטו ענבים

מנה ראשונה:
כדורי לוקוס קרים עם ג'לי ערק

מרק קונסומה עוף

סלט חמציץ עם שברי מצות מסוכרות

אספרגוס עטוף בבקר

מנה עיקרית:
פילה בקר ברוטב חזרת
קוביות פילה בקר בבמיה

קינוח:
חלבה גזר(צימעס פורטה)


אספרגוס עטוף בבקר

החומרים הדרושים:
12 יחידות אספרגוס
600 גרם פילה בקר (חתוכות ל-12 יחידות של 50 גרם)
¼ כוס שמן זית
½ צרור טימין
מלח פלפל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האספרגוס במים רותחים כשתי דקות ומעבירים למי קרח.
2. מניחים כל נתח של פילה בקר בין 2 דפי ניילון ובעזרת פטיש בשר דופקים אותם לפרוסות דקות של כסנטימטר.
3. מורחים את פרוסות הבשר בשמן זית משני צדדיו ומתבלים במלח ופלפל.
4. צולים על מחבת חמה את הפרוסות מצד אחד כדקה.
5. חותכים את האספרגוסים לשניים ומניחים כל שני אספרגוסים חתוכים על הצד הצלוי של פילה הבקר. סוגרים את המעטפת על ידי ענף טימין.
6. צולים על מחבת חמה את האספרגוס העטוף עוד כדקה ומגישים מיד.

פילה בקר ברוטב חזרת

החומרים הדרושים:
6 נתחי של פילה בקר במשקל 200 גרם
מיץ לימון סחוט מ-3 לימונים גדולים
6 עגבניות
כוס ורבע שמן זית
10 כפות חזרת מגורדת
מלח פלפל
קמצוץ צ'ילי

אופן ההכנה:
1. חוצים את העגבניות לרוחב, סוחטים בחוזקה מול קערה.
2. בקערה טורפים מיץ לימון, שמן זית, חזרת, ואת נוזלי העגבניות. מתבלים במלח פלפל וצ'ילי.
3. מתבלים את נתחי הפילה במלח פלפל. מלהיטים מחבת כבדה, צורבים את נתחי הבשר כדקה מכל צד.
4. מעבירים את נתחי הפילה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 5 דקות.
5. להגשה, טורפים היטב את הרוטב, מגישים כל נתח פילה בצלחת עמוקה עם הרבה רוטב.


חלבה גזר וקרם פרש(צימעס פורטה)

החומרים לחלבה:
700 גרם גזר מקולף ומגורר בפומפייה
3 כוסות חלב
3 כוסות סוכר
7 גרגירי הל
1 כפית קינמון טחון

החומרים לקרם פרש:
1 מיכל שמנת
2 כפות שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר ומאדים את הגזר כ- 4 דקות.
2. מוסיפים את החלב, סוכר, הל וקינמון ומבשלים כשעה על אש נמוכה מאוד, תוך כדי ערבוב.
3. מצננים כל הלילה לפני הגשה

אופן הכנת הקרם פרש:
1. מחממים קלות את השמנת, מכבים את האש, מערבבים פנימה את השמנת החמוצה ומוסיפים קמצוץ מלח.
2. משהים בלילה מחוץ למקרר ומעבירים לקירור.
3. מגישים לכל סועד מעט חלבה גזר ומעל קרם פרש.