יפה בסנטה פה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     אם גם אתם מתכננים לרדת לאילת בפסח כמו חצי מעם ישראל, אולי כדאי שתקראו את הכתבה של מיה שחר אופיר על מסעדת סנטה פה, מהטובות שבמסעדות אילת. כן, אפשר לאכול מצוין באילת, אפשר להתרגש מאוכל מקסיקני ואפשר אפילו לפגוש מלצריות מחייכות. שלא תגידו שלא אמרנו לכם

שלושה חודשים אחרי שהקמנו עסק חדש הרגשנו שאנחנו חייבים חופש כאן ועכשיו. זה אירע אחרי שהגענו לתגלית המרעישה שבעל ואישה שעובדים יחד זה עסק בכלל לא פשוט. אילת נראתה כמפלט מיידי של אוויר צח שיאוורר אותנו מהבית והעסק ומכל יתר מרכיבי הדינמיקה הלחוצים.

אחרי טקס אמבטיה ארוך בחדרנו שבבית המלון התחלנו להתלבט לגבי ארוחת הערב. לקח לנו רגע אחד לבחור ב''סנטה פה''. סנטה פה היתה המסעדה המוצלחת ביותר בה אכלנו בחופש האחרון שלנו בעיר לפני כשנתיים, ובמקרה שלי אני יודעת שכשבעלי מתלהב ממסעדה, היא ראויה להתלהבות. מדובר בשף מקצועי הבודק את המסעדה שבה הוא סועד בשלוש מאות ושישים מעלות ובעדשת מיקרוסקופ. לא נותר לנו לכן אלא לבדוק האם ''סנטה פה'' תהמם אותנו בשנית.

''סנטה פה'' היא מסעדת גריל מקסיקנית, המעוצבת במוטיבים אינדיאניים ואצטקים. שולחנות עץ מסיביים, צבעוניות רבה ומוסיקה, משדרים את רוח דרום אמריקה בעיר הדרומית. אבל לפני שאני מתחילה בתיאור המנות, אני חייבת להבהיר שאוכל מקסיקני הוא לא הבחירה הראשונה שלי. מבחינתי, מטבחי העולם מחולקים לשניים: אלו שמרבים להשתמש בכוסברה ואלו שלא שמעו על עשב התבלין הזה, שהורס לי מנות טובות ומושקעות.

מובן לכן שעם ההזמנה ציינתי את הסתייגותי מכוסברה. ההנהון המבין שקיבלתי הסגיר שאני לא הראשונה ולא השנייה שמשמיעה את הבקשה.

הזמנו מרגריטות פסיפלורה ותות כיאה לנופשים במקום קיצי (למרות שאילת לא שיתפה פעולה והדגימה שגם היא יודעת להיות קרירה). רגע אחר כך נשלחה אלינו קערת נאצ'וס חמים ופריכים שלווו בשלושה סוגי סלסות צבעוניות: סלסת עגבניות ופלפל צ'יפוטלה, גוואקמולה, ומטבל יוגורט עם שום. הטעמים איזנו זה את זה כשהרוטב הלבן מרגיע את החריפות של הסלסה ומשתלב בעדינות הגואקמולה. האם כבר ציינתי שלפי חוקי הבית שלנו בחופש נותנים דרור לתיאבון וחטיפים, ולעניין זה גם נאצ'וס, לא נספרים כקלוריות? המלצר כנראה שם לב לבליסת הנאצ'וס והעיר בעדינות כי כדאי להשאיר מקום למנות שהוזמנו.

למנות ראשונות הזמנו את המנה שנחרטה בזיכרוננו כבלתי נשכחת. כבד אווז בקונפי בצל ומנגו מלווה במשולשי טורטיה מקמח חיטה. השף העיר שיש ברוטב גם גרידת תפוז. זו מנת חובה למבקרים במקום, כמובן לחובבי כבד האווז. מנה ראשונה נוספת הייתה קלאמרי מטוגן ברוטב חרדל חלפיניו ואבוקדו בזיליקום. הטיגון של טבעות הקלאמרי היה מושלם, משום שהיה עטוף בציפוי פנה כפול. רוטב האבוקדו בזיליקום, כך ציין המלצר, הוכן במיוחד עבורי ללא כוסברה. השף אישר את העובדה שהרוטב היה טרי טרי והובא הישר מהמג'ימיקס.

למנות עיקריות הוזמנה מנה רצינית של נתחי אנטרקוט שהגיעו במחבת לוהטת המכונה פלנצ'ה. מתחת לאנטרקוט חייכו אלינו פטריות פורטובלו ועלי תרד. האנטרקוט היה במידת עשייה מדויקת, אולם הפטריות ספגו מעט מדי מלח. התוספת למנה הייתה מגדל פירה תפו''א ובטטות (בשני צבעים) ומעליו צ'יפס כרישה מטוגן וקריספי.
המנה העיקרית השנייה הייתה טייגר שרימפס מוקפץ בשמן זית, פטריות שמפיניון ובצל ירוק. כמות השרימפס הייתה רחבת לב וכמו כן שאר המרכיבים במנה. אורז עם ירקות הוגש בצד בסיר ברזל יצוק קטן ''בייבי פוייקה''.

מה עוד אפשר לבקש? סגרנו את הערב על הבר מבושמים מייגרים ומוויסקי. ציינו לטובה את השירות המעולה, הן של הברמנית והן של שאר המלצריות שהיו קשובות, זריזות ומאירות פנים. אפילו נצפתה שם מלצרית נדירה המחייכת לעצמה ככה סתם, תוך כדי פינוי שולחן. מוזרים האילתים. כיוון שנשאר לנו מקום רק לקינוח אחד ובקושי, לא יכולנו לוותר על הקינוח שזכרנו מהארוחה הקודמת - מדונה ספיריט: קונוסים משוקולד לבן במילוי מוס קפה ושוקולד. השם למנה ניתן בהשראת חזיית גוטייה המפורסמת. קינוח מדהים, שמתאים לכל אווירה ומצב רוח. בסוף הערב סיכמנו שסנטה פה היא המסעדה שלנו באילת ובהא הידיעה. מי היה מאמין שאני והמטבח המקסיקני נהפוך אי פעם לחברים טובים?

סנטה פה
חזית מלון קיסר, החוף הצפוני, אילת
טלפון: 08-6338081