שוברת מיתוסים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  המנות היו מעולות והצדיקו את שמה של מיתוס כמומחית לבשר. סטייק הפרגית הושרה ארוכות במרינדה והיה עסיסי ונימוח, ואילו מנת ה''שאטו'' כללה מדליוני פילה בקר ונתח כבד אווז, שנצרבו קלות לדרגת מדיום כנדרש וטבלו ברוטב בורדלז ייני-מתקתק

הארוחה שלנו ב''מיתוס'' דווקא שברה לנו כמה מיתוסים. ראשית, לפי הפופולריות שלה היינו בטוחים שהמסעדה, במפלס התחתון של בית אירופה, היא מוסד תל-אביבי ותיק. הופתענו לגלות שמדובר במסעדה שקיימת בסך הכל קצת יותר משנה, אבל כבר הפכה לחלק מהסצינה התל-אביבית. ההפתעה השניה היתה לגלות, לנוכח האווירה הקלילה והנהנתנית, שמדובר במסעדה כשרה, מה שעושה אותה בשעות הצהריים לאתר התוועדות מועדף לאנשי עסקים מהסביבה ולבאי בית המשפט שמעבר לכביש, ובשעות הערב – למקום שוקק עם אוכלוסיה מגוונת. אחרי הכל, אין הרבה מקומות שמתמחים בהגשת בשר משובח, שבהם יכולים לחוש בנוח גם מי שבדרך כלל ''מצנזרים'' לעצמם חלק מהתפריט.

למען האמת, עשינו טעות כשבחרנו לבוא דווקא ביום חמישי, היום העמוס ביותר במסעדה,
הסגורה בשישי ושבת. המקום היחיד שנמצא לנו היה על הבר המעוצב, אבל לנוכח המבטים המתחננים (שלי) והמתקוממים (שלו), הצליחה המלצרית לאתר לנו שולחן ברחבת הישיבה הסגורה בחוץ. ברקע הקרינו שני מסכי ענק את המשחק של מכבי תל-אביב מול ריאל מדריד, ותשומת לבנו נדדה בין מצבה השברירי של מכבי על הפרקט לבין מצבנו על השולחן. ההתלבטות היתה קשה: האם במנות הראשונות נבחר במתוחכמות יותר או שנבדוק דווקא את העממיות? על המרקע נרשם בינתיים תיקו בין הקבוצות, וכך גם אצלנו: החלטנו לתת צ'אנס הולם לכל חלקי התפריט, מצד אחד טפאס כרובית ברוטב צ'ילי מתוק (16 ש''ח) וחציל אפוי בטחינה ירוקה (28) ש''ח, ומצד שני, קרפצ'ו בקר ומנה של פטריות פורטבלו בפסטו (38 ש''ח כל אחת). שלא במפתיע, המנות היוקרתיות, היו מצויינות: הקרפצ'ו היה ספוג בטעמי שמן זית ורוטב בלסמי עדין, ואילו הפטריות הבשרניות, כמו גם מצע הטוסט שלהן, היו מלאות טעם. ההפתעה הגדולה הגיעה דווקא מכיוון המנות הצנועות יותר, מי היה מאמין שסתם חציל אפוי או כרובית מטוגנת יכולים לגרום כזה תענוג לחיך?

שעה ארוכה ישבנו והתענגנו על ארבע המנות לסירוגין, כשבין לבין אנחנו טובלים את לחם הבית המצויין בסלסת עגבניות פינקנטית, מה שאיפשר למכבי להתאושש בינתיים ולהתחיל לרשום לעצמה יתרון קל. באגף העיקריות שלנו, לעומת זאת, נרשם פער גדול יותר, לפחות בתחום המחיר, בין סטייק פרגית במרינדת עשבי תיבול (48 ש''ח) לבין מנת הדגל ''שאטו מיתוס'' המתעלה למחיר של 118 ש''ח. ושוב, למרות הפער במחיר, שתי המנות היו מעולות, והצדיקו את שמה של מיתוס כמומחית לבשר. סטייק הפרגית הושרה ארוכות במרינדה והיה עסיסי ונימוח, ואילו מנת ה''שאטו'' כללה מדליוני פילה בקר ונתח כבד אווז, שנצרבו קלות לדרגת מדיום כנדרש וטבלו ברוטב בורדלז ייני-מתקתק.

אגף הקינוחים מנתץ מיתוס נוסף, הנוגע למנות אחרונות במסעדות כשרות. מסתבר שאפשר ואפשר להצליח גם בזה, בלי לוותר על הטעם והאיכות. המגוון כולל גם מנות חמות המוגשות עם גלידת וניל, כמו ובהן פונדנט שוקולד, אטייף שקדים, בננה מטוגנת בפילו ופאי תפוחים או פקאן וגם כמה סוגי מוס או סורבה, (25 ש''ח לכל אחת ממנות הקינוח). אנחנו בחרנו במנה הקרויה ''סוויט מיתוס'' – חגיגה מתוקה של מוס שוקולד עם מגע קרנצ'י של פררו רושה, ומנגד, כדי לאזן קצת את השוקולדיות העשירה, גם מנה הקרויה ''קרפצ'ו אננס'' ועשויה מפרוסות דקיקות של אננס טרי שהושרה ברוטב גרנד-מרנייה (35 ש''ח).

יחד עם הקינוח, מכבי הצליחה לעלות ליתרון של 13 נקודות ולסיים את המשחק בנצחון מתוק. גם אנחנו.

מיתוס
ויצמן 2, מגדלי אירופה ישראל, תל אביב
טלפון: 03-6932002